ANKARA / MAMAK - Osman Yüksel Serdengeçti Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Osman Yüksel Serdengeçti Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

TÜRKÖZÜ MAH. 436 SK. NO 48 MAMAK / ANKARA
Milli ve manevi değerlerine bağlı, örnek bir kurum olmak.
Misyon
Milli ve manevi değerlere sahip çıkan, vatanı ve milletini seven, araştıran, yeniliğe açık, gelecek adına söz söyleyebilecek nesiller yetiştirmek.
Başarılar
* 2017 Türkiye Korolar Şenliği: Kanon yorumlamada başarı ödülü * 2018 Türkiye Korolar Şenliği: Entonasyon, Homojenlik ve Koro Tınısı başarı ödülü * 2018 Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 23 Nisan Konserine Okul Korosu ile katılım
Kütüphane Kitap Sayısı :2000
Ulaşım
Kızılay´a 4 km, Ulus´a 5 km. Dikimevi Metro İstasyonuna 3 km. Dikimevi-Ulus güzergahına dolmuşlarla gidilmektedir. Kızılay istikametine belediye ve halk otobüsüyle gidilmektedir. ---> 382 nolu Cengiz Topel-Kızılay hattı. (Durak 1 dk. yürüme mesafesinde) ---> 375 Akdere-Ulus hattı. (Durak 1 dk. yürüme mesafesinde) ---> 317 Bağcılar-İçaydınlık hattı. (Durak 5 dk. yürüme mesafesinde)
Yerleşim Yeri
Mamak-Akdere semtinde bulunan okulumuz Çankaya ve Mamak sınırında, Türközü ve Akdere semtlerinin kesişimindedir. --> Kırkkonaklar, Gaziosmanpaşa, Cebeci semtlerine çok yakındır. --> Kiralar 500-700 arasında olup AVM, Havuz, Spor Tesisi ve Pazara çok yakındır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl Merkezine (Kızılay) ----------------> 4 km İlçe Merkezine (Mamak Belediyesi) -----> 3 km Ulus (Heykel) -------------------------> 5 km